Elak berhutang bila berniaga

Tidak ada jalan pintas untuk membolehkan seseorang mencapai kejayaan dengan mudah. Malahan segulung ijazah dan modal yang besar bukanlah satu jaminan untuk mereka menikmati keuntungan lumayan dan dunia perniagaan.

Continue Reading

Mengenal Kayu

Di pasaran, ada pelbagai jenis perabot kayu direka mengikut kesesuaian kediaman, kegunaan, cuaca dan cita rasa. Pilihan kayu tidak sekadar meranti, kembang semangkok dan jati tetapi meliputi melunak, nyatoh dan sentang.

Continue Reading

Melengkapi Ruang Tamu

BEBERAPA PERINGATAN !!!
BUAT SENARAI SEMAKAN

Ingat, ruang tamu bukan untuk kegunaan anda seorang melainkan memang hanya anda sahaja penghuni rumah dan tidak pernah menerima kunjungan tetamu. Jadi, sebelum melengkapkannya dengan peralatan yang diperlukan atau sekiranya anda bercadang melakukan pengubahsuaian, fikirkanlah soalan-soalan berikut.

Continue Reading

7 Panduan Memilih Tilam

Satu kaji selidik baru-baru ini mendapati 35 peratus rakyat negara ini menukar kereta dalam tempoh tiga hingga lima tahun berbanding 31 peratus sahaja yang menukar tilam bagi tempoh sama.

Continue Reading

Hamid Tukang Kayu

Semalam saya scan gambar-gambar lama termasuklah gambar sewaktu saya belajar di Perusahaan Hamid Tukang Kayu pada tahun 1981 hingga 1983 dan saya googlekan Hamid Tukang Kayu. Hasilnya aku menemui laman web Hamid Tukang Kayu. Wah dah benar-benar mengikuti peredaran zaman. Dah ada laman web. Saya lebih seronok bila ada link ke Perabut Suzi sebab laman Perabut Suzi & Razaleigh itu saya yang membinanya.

Continue Reading